🍽️ Hazırlanış
⭕Marinasyona başlamadan önce tavuklarımızı hazırlıyoruz.
⭕Tavuk göğüslerimizi ikiye bölüp ızgaraya uygun inceliğe getiriyoruz.
⭕Marinasyon için tavuğumuzu bir tabağa alıp zeytinyağı ve karabiber ekliyoruz. Marinasyonu hazır tavuğumuzu dinlenmesi için buzdolabına yerleştiriyoruz.
⭕Salatanın sosu için tane hardalı, balı, limonu ve tuzu bir kasede iyice karıştırıyoruz. Salata sosumuz kıvam alana kadar da zeytinyağı eklemeye devam ediyoruz.
⭕Salatamızı yapmaya marulları küçük parçalara doğramakla başlıyoruz ve ardından salatalık ve domatesleri de küçük küçük doğruyoruz.
⭕Pancarı ortadan ikiye bölüp küçük şeritler halinde kesiyoruz. Ardından çeyrek avokadoyu da uzun şeritler halinde dilimleyip salata kasemize ekliyoruz.
⭕Haşlanmış yumurtayı soyup ikiye bölerek salatamızın en üstüne yerleştiriyoruz.
⭕Bir avuç kadar haşlanmış nohutu salatamızın üstüne serpiştiriyoruz.
⭕Bademleri de ince ince kıyarak kasemize ekliyoruz.
⭕Buzdolabına kaldırdığımız tavuklarımızı pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından çıkarıyoruz.
⭕Oda sıcaklığına gelen tavukları ızgara yapmak için önce tavanın iyice kızmasını bekliyoruz ve sonrasında yeterince ısınan tavaya tavuklarımızı tek seferde dikkatli bir şekilde yerleştiriyoruz.
⭕Tavukların her bir yüzeyi bir kerede pişecek şekilde çeviriyoruz. Birden fazla kez çevirmemiz halinde yakalamak istediğimiz sulu tavuk lezzetini kaçırabiliriz.
⭕Tavuğumuz hafif renk aldığında piştiğini anlayabiliriz.
⭕Tavuğumuzu ocaktan aldıktan sonra orta-ince kalınlıkta kesip salatamızın üstüne yerleştiriyoruz.
⭕Son olarak da önceden hazırladığımız sosumuzu salatamızın üstüne eşit gelecek bir şekilde döküyoruz.
Ve Tavuklu Salatamız hazır.
Afiyet olsun.
Malzemeler
⭕ Zeytinyağı
⭕ Karabiber
Salata Sosu için:
⭕2 çay kaşığı tane hardal
⭕1 çay kaşığı hardal
⭕1/2 limon
⭕1/2 çay kaşığı tuz
⭕Zeytinyağı (Kıvam alana kadar)
⭕1/2 marul
⭕3-4 cherry domates
⭕2 salatalık
⭕1/2 pancar
⭕1/4 avokado
⭕1 haşlanmış yumurta
⭕1/2 su bardağı nohut
⭕1 avuç kadar badem