🍽️ Hazırlanış
⭕Tavuk suyumuzun hazırlığına öncelikle sebzelerimizi büyük parçalar halinde keserek başlıyoruz. Sebzelerimizi büyük doğramamızın sebebi ise tavuğumuz 4 ila 6 saat arası pişecek bu sebeple sebzelerin püre gibi olmamasını ve tavuğa zarar vermemesini istiyoruz.
⭕Havuçlarımızı büyük parçalar halinde kesiyoruz ve ardından soğanımızı iki parça olacak şekilde kesiyoruz. Soğanların isterseniz kabuklarını ayıklamadan bırakabilirsiniz.
⭕Kereviz saplarını da doğradıktan sonra ortadan bir çizik attığımız bir parça pırasa içerisine sarımsaklarımızı, defne yaprağını ve maydanozumuzu ekleyerek etraflarını sarabilirsiniz.
⭕Pırasanın içerisine yapmış olduğumuz bu işlemi son 1 saat kala tencere içerisine koymakta fayda var çünkü sarımsak ve defne çok aromalı bir ürün olduğu için tavuk suyunun tadını da etkileyecektir.
⭕Son olarak pırasalarımızı da büyük parçalar halinde kestikten sonra ocağımıza tenceremizi alıyor ve içerisine iki kaşık kadar yağ ekleyerek ısınmasını bekliyoruz.
⭕Sebzelerimizi, aromalarını salması için tencerenin içine alıyor ve yüksek ateşte çeviriyoruz. 5 dakika geçtikten sonra Bolez Köylüm Bütün Pilicimizi tencereye alıyoruz. Tavuğumuzu karkas olarak kullanıyoruz.
⭕Tarifimizin püf noktası tencerenin içerisine tavuğumuzu aldıktan sonra buz ile doldurmaktır. Bu işlem tavuğunuzun çok daha berrak olmasını sağlayacaktır.
⭕Pişme esnasında ise suyun üzerinde köpükler oluşacaktır bunları belirli aralıklarla temizlemeyi unutmamalısınız.
⭕Buradaki bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise pişme esnasında hiç tuz koymamamız. Bunun sebebi ise bu su farklı yemeklerde ve farklı miktarlarda kullanılacağı için önceden tuz miktarını belirlememek.
⭕Tavuğumuzu 4 – 6 saat aralığında pişirirken ısı derecemiz harlı ateşten kısığa doğru olmalıdır. Suyun berrak olmasını sağlamak adına olabildiğince kısık ateşte pişirmek bu noktada çok önemlidir.
⭕Tavuk suyumuz piştikten sonra sebzeleri başka bir kap içerisine alıyoruz.
⭕Tavuk suyunu saklama için önerimiz ise şu şekilde, suyumuzu soğuttuktan sonra küçük ufak kaplara alabilir ve dondurabilirsiniz.
Ve Tavuk Suyu hazır. Afiyet olsun.
Malzemeler
⭕Bolez Köylüm Bütün Piliç
⭕Soğan
⭕Pırasa
⭕Maydanoz
⭕Sarımsak
⭕Defne Yaprağı
⭕Kereviz
⭕Havuç
⭕Tane Karabiber