fbpx

Tavuk Suyunun Püf Noktaları

🍽️ Hazırlanış

⭕Tavuk suyumuzun hazırlığına öncelikle sebzelerimizi büyük parçalar halinde keserek başlıyoruz. Sebzelerimizi büyük doğramamızın sebebi ise tavuğumuz 4 ila 6 saat arası pişecek bu sebeple sebzelerin püre gibi olmamasını ve tavuğa zarar vermemesini istiyoruz.

⭕Havuçlarımızı büyük parçalar halinde kesiyoruz ve ardından soğanımızı iki parça olacak şekilde kesiyoruz. Soğanların isterseniz kabuklarını ayıklamadan bırakabilirsiniz.

⭕Kereviz saplarını da doğradıktan sonra ortadan bir çizik attığımız bir parça pırasa içerisine sarımsaklarımızı, defne yaprağını ve maydanozumuzu ekleyerek etraflarını sarabilirsiniz.

⭕Pırasanın içerisine yapmış olduğumuz bu işlemi son 1 saat kala tencere içerisine koymakta fayda var çünkü sarımsak ve defne çok aromalı bir ürün olduğu için tavuk suyunun tadını da etkileyecektir.

⭕Son olarak pırasalarımızı da büyük parçalar halinde kestikten sonra ocağımıza tenceremizi alıyor ve içerisine iki kaşık kadar yağ ekleyerek ısınmasını bekliyoruz.

⭕Sebzelerimizi, aromalarını salması için tencerenin içine alıyor ve yüksek ateşte çeviriyoruz. 5 dakika geçtikten sonra Bolez Köylüm Bütün Pilicimizi tencereye alıyoruz. Tavuğumuzu karkas olarak kullanıyoruz.

⭕Tarifimizin püf noktası tencerenin içerisine tavuğumuzu aldıktan sonra buz ile doldurmaktır. Bu işlem tavuğunuzun çok daha berrak olmasını sağlayacaktır.

 

⭕Pişme esnasında ise suyun üzerinde köpükler oluşacaktır bunları belirli aralıklarla temizlemeyi unutmamalısınız.

⭕Buradaki bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise pişme esnasında hiç tuz koymamamız. Bunun sebebi ise bu su farklı yemeklerde ve farklı miktarlarda kullanılacağı için önceden tuz miktarını belirlememek.

⭕Tavuğumuzu 4 – 6 saat aralığında pişirirken ısı derecemiz harlı ateşten kısığa doğru olmalıdır. Suyun berrak olmasını sağlamak adına olabildiğince kısık ateşte pişirmek bu noktada çok önemlidir.

⭕Tavuk suyumuz piştikten sonra sebzeleri başka bir kap içerisine alıyoruz.

⭕Tavuk suyunu saklama için önerimiz ise şu şekilde, suyumuzu soğuttuktan sonra küçük ufak kaplara alabilir ve dondurabilirsiniz.

 

Ve Tavuk Suyu hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler

⭕Bolez Köylüm Bütün Piliç

⭕Soğan

⭕Pırasa

⭕Maydanoz

⭕Sarımsak

⭕Defne Yaprağı

⭕Kereviz

⭕Havuç

⭕Tane Karabiber

Tavuklu Salata

Tavuklu Salata

Elif Şanlı ile Tavuklu Salata…

Tavuk Suyunun Püf Noktaları

Tavuk Suyunun Püf Noktaları

Elif Şanlı ile Tavuk Suyunun…

Chicken Taco

Chicken Taco

Elif Şanlı ile Chicken Taco