🍽️ Hazırlanış
⭕ Tavukları marine etmek için bir çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber, bir yemek kaşığı barbekü sos, bir çay kaşığı kadar sarımsak tozu, soğan tozu, köri ve kırmızı paprikayı karıştırıyoruz.
⭕ Sosun içerisine Bolez But Izgara tavukları ekleyip karıştırıyoruz.
⭕ Turşu için öncelikle mor lahanayı ince ince doğrayıp üzerine bolca tuz ve biraz sirke ekliyoruz.
⭕ Bir kase süzme yoğurdun üzerine, limonun kabuğunu rendeleyip biraz da suyunu sıkıyoruz ve son olarak tuz ekleyerek ekşi kremayı hazırlıyoruz.
⭕ Guacamole sosunu hazırlamak için dört çeri domatesi küçük küçük dilimleyip bir tabağa alıyoruz ve tuz ekliyoruz.
⭕ Tabağa aldığımız domatesin üzerine avokado ve kırmızı soğanı küp küp doğradıktan sonra son olarak zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
⭕ Tavayı ısıtıp tavukları kızartıyoruz.
⭕ Tavukları bir kaseye aldıktan sonra tavaya yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave ediyoruz.
⭕ Tavukları iki çatal yardımıyla tiftiyoruz ve sıcak suyu tavukların üzerine döküp karıştırıyoruz.
⭕ Taco lavaşlarını tepsiye dizip tavukları lavaşların ortasına yerleştiriyoruz.
⭕ Cheddar peynirini tavukların üzerine rendeliyoruz.
⭕ Tepsiyi 180 dereceye ayarladığımız fırına atıyoruz ve iki dakika kadar fırınlıyoruz.
⭕ Lavaşları bir tabağa aldıktan sonra üzerinde biraz mısır gezdiriyoruz. Guacamole sosunu tavukların yanına bırakıyoruz ve tam üstlerine biraz ekşi krema ekliyoruz.
⭕ Son olarak biraz turşu ekleyip, üstlerine limon sıkıyoruz.
Malzemeler
⭕ Bolez But Izgara
⭕ Zeytinyağı
⭕ Tuz
⭕ Karabiber
⭕ Barbekü Sos
⭕ Sarımsak Tozu
⭕ Soğan Tozu
⭕ Köri
⭕ Paprika
⭕ Mor Lahana
⭕ Sirke
⭕ Süzme Yoğurt
⭕ Limon
⭕ Çeri Domates
⭕ Avokado
⭕ Kırmızı Soğan
⭕ Cheddar Peyniri
⭕ Mısır
⭕ Taco Lavaşı