🍽️ Hazırlanış
⭕ Marinasyonun tamamlanması için öncelikle tavuklarımızı hazırlıyoruz.
⭕ Tavuk göğüslerimizi ikiye böldükten sonra uzun ince şeritler halinde kesiyoruz.
⭕ Bir kase içinde karıştırdığımız yoğurt, salça, zeytinyağı, sarmısak ve karabiber karışımına tavuklarımızı ekliyoruz. Hazırladığımız marinasyonu en az bir saat bekletmek üzere buzdolabına alıyoruz.
⭕ Sosu için kullanacağımız yoğurduğumuzu da sarmısak, tuz ve yağ ilavesini yaptıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
⭕ Zemini için kullanacağımız pidemizi küçük küpler halinde doğruyoruz.
⭕ Teflon tavamıza tereyağı ve zeytinyağımızı alıyoruz.
⭕ Doğradığımız pideleri eriyen yağımıza ekleyip rengi kızarana kadar kızartıyoruz.
⭕ Kızaran ekmeklerimizi servis tabağına alıyoruz.
⭕ Marinasyon için beklettiğimiz tavukları ısınmış tavamıza alıyoruz.
⭕ Tavuklarımız kızarırken 1 çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz.
⭕ Servis tabağına aldığımız pidelerin üstüne közlenmiş doğranmış patlıcanlarımızı ve sarmısaklı yoğurdumuzu ekliyoruz.
⭕ Kızaran tavuklarımızı da yoğurdun üstüne ekliyoruz.
Ve yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
Malzemeler
Pide için:
⭕ 1/2 pide
⭕ 1 yemek kaşığı tereyağı
⭕ 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Marinasyon:
⭕ 2 adet göğüs
⭕ 2 yemek kaşığı salça
⭕ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
⭕ 2 diş sarmısak
⭕ Karabiber
Yoğurt için;
⭕ 1 kase yoğurt
⭕ 1 yemek kaşığı zeytinyağ
⭕ 2 diş sarmısak
⭕ 1 çay kaşığı tuz
⭕ 3 adet közlenmiş patlıcan