fbpx

Tavuk Kebabı

🍽️ Hazırlanış

⭕  Marinasyonun tamamlanması için öncelikle tavuklarımızı hazırlıyoruz.

⭕  Tavuk göğüslerimizi ikiye böldükten sonra uzun ince şeritler halinde kesiyoruz.

⭕  Bir kase içinde karıştırdığımız yoğurt, salça, zeytinyağı, sarmısak ve karabiber karışımına tavuklarımızı ekliyoruz. Hazırladığımız marinasyonu en az bir saat bekletmek üzere buzdolabına alıyoruz.

⭕  Sosu için kullanacağımız yoğurduğumuzu da sarmısak, tuz ve yağ ilavesini yaptıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.

⭕  Zemini için kullanacağımız pidemizi küçük küpler halinde doğruyoruz.

⭕  Teflon tavamıza tereyağı ve zeytinyağımızı alıyoruz.

⭕  Doğradığımız pideleri eriyen yağımıza ekleyip rengi kızarana kadar kızartıyoruz.

⭕  Kızaran ekmeklerimizi servis tabağına alıyoruz.

⭕  Marinasyon için beklettiğimiz tavukları ısınmış tavamıza alıyoruz.

⭕  Tavuklarımız kızarırken 1 çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz.

⭕  Servis tabağına aldığımız pidelerin üstüne közlenmiş doğranmış patlıcanlarımızı ve sarmısaklı yoğurdumuzu ekliyoruz.

⭕  Kızaran tavuklarımızı da yoğurdun üstüne ekliyoruz.

Ve yemeğimiz hazır.

Afiyet olsun.

Malzemeler

Pide için:

⭕ 1/2 pide

⭕ 1 yemek kaşığı tereyağı

⭕ 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Marinasyon:

⭕ 2 adet göğüs

⭕ 2 yemek kaşığı salça

⭕ 1/2 çay bardağı zeytinyağı

⭕ 2 diş sarmısak

⭕ Karabiber

Yoğurt için;

⭕ 1 kase yoğurt

⭕ 1 yemek kaşığı zeytinyağ

⭕ 2 diş sarmısak

⭕ 1 çay kaşığı tuz

⭕ 3 adet közlenmiş patlıcan

Tavuklu Salata

Tavuklu Salata

Elif Şanlı ile Tavuklu Salata…

Tavuk Suyunun Püf Noktaları

Tavuk Suyunun Püf Noktaları

Elif Şanlı ile Tavuk Suyunun…

Chicken Taco

Chicken Taco

Elif Şanlı ile Chicken Taco