🍽️ Hazırlanış
⭕ Öncelikle bir adet soğanı doğruyoruz.
⭕ Bolez Piliç Baget’e tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
⭕ Ocağın altını açıp düdüklü tencereye bir çay bardağı zeytinyağı ekliyoruz.
⭕ Yağ ısınınca bagetleri tencereye bırakıyoruz.
⭕ Tavukları aldıktan sonra kalıntılara dokunmadan aynı tencereye soğanı ekliyoruz.
⭕ İki yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
⭕ Soğanlar pembeleştiğinde bir su bardağı nohut ekliyoruz.
⭕ Tavukları da ekleyip karıştırıyoruz.
⭕ Üstünü çok geçmeyecek şekilde su ekliyoruz.
⭕ Son olarak tuz ve karabiber ekliyoruz.
⭕ Düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Ve Tavuk Butlu Nohut Yemeği hazır. Dilerseniz pilavla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler
İç harcı için;
⭕ Bolez Piliç Baget
⭕ Tereyağı
⭕ Zeytinyağı
⭕ Soğan
⭕ Nohut
⭕ Tuz
⭕ Karabiber