🍽️ Hazırlanış
⭕ Sebzelerimizi minik küpler şeklinde doğruyoruz.
⭕ Ardından Bolez Tavuk Fileto’yu küp küp kesiyoruz.
⭕ Tavamıza zeytinyağını ekledikten sonra tavukları alıyoruz.
⭕ Sırasıyla önce soğanı ve havuçları ekliyoruz. Bu aşamada biraz tuz ve karabiber ekliyoruz.
⭕ Soğan ve tavuk karışımı biraz piştikten sonra patates ve biberleri ekliyoruz.
⭕ Bu aşamada salça, su ve 1 çay kaşığı şekeri ekleyerek eritiyoruz.
⭕ Sarmısakları tavaya aldıktan sonra salçalı suyu da ilave ediyoruz.
⭕ Bu karışımı da bir süre pişirdikten sonra haşlanmış bezelyeleri ekleyip iç harcımızı tamamlıyoruz.
Beşamel Sos Hazırlanışı
⭕ Tencereye tereyağı ve unu ekleyip hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
⭕ Ardından sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırıyoruz.
⭕ Tuz, karabiber ve muskat rendesini de ekledikten sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz.
Bohça Hazırlanışı
⭕ Şekli verebilmek için, kestiğimiz yufka dilimlerini çorba kasesi içine koyuyoruz.
⭕ Hazırladığımız iç harcını isteğe göre içine ekliyoruz ve sararak kapatıyoruz.
⭕ Yağladığımız fırın tepsisi içerisine diziyoruz.
⭕ Bu işlemi bitirdikten sonra daha önceden hazırladığımız beşamel sosu tüm tepsiye yayıyoruz.
⭕ Son olarak bohçalarımızın üzerine kaşar rendesini ekleyip 180-200 °C fırına veriyoruz.
⭕ Üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz
Ve yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun.
Malzemeler
İç harcı için;
⭕ 1 soğan
⭕ 1 havuç
⭕ 1 patates
⭕ 1 kırmızı biber
⭕ 1 yeşil biber
⭕ 1 – 2 diş sarmısak
⭕ 1 su bardağı bezelye
⭕ 3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
⭕ 1 tatlı kaşığı tuz
⭕ 1 çay kaşığı karabiber
⭕ 1 yemek kaşığı salça
⭕ 1 çay kaşığı şeker
⭕ 2 adet yufka
⭕ 1 su bardağı rende kaşar
Beşamel Sosu
⭕ 2 yemek kaşığı tereyağı
⭕ 2 yemek kaşığı un
⭕ 2,5 su bardağı süt
⭕ 1 çay kaşığı tuz
⭕ 1/2 çay kaşığı karabiber
⭕ Muskat rendesi